BİGEP KAPSAMINDA ÇARPIM TABLOSU BİLMEYEN KALMASIN

BİGEP kapsamında "Çarpım Tablosu Bilmeyen Kalmasın" projesi

24.02.2024 48

Amacımız akran öğrenimi yöntemiyle başta çarpım tablosu olmak üzere temel matematiksel becerilerde eksikleri olan öğrencilerimizin eksiklerini gidermek.

Bu doğrultuda öncelikle sınıflarda çarpım tablosu bilenlerin ve bilmeyenlerin listesini oluşturduk. Ardından bilmeyen öğrencileri bilen öğrencilere eşit bir şekilde paylaştırdık. İlgilerini çekmesi için bu eşleştirmeleri Canva aracını kullanarak tasarladık ve sınıflara astık.

Yine bu kapsamda öğrencilere “Çarptı Kaçtı Oyunu” etkinliği yapıldı ve “Bom” oyunu oynatıldı.

Çarpım tablosu takip çizelgeleri oluşturup, sorumlu öğrencilere dağıttık.

İki tane yapboz alıp yapboz parçalarına işlemleri ve parçaların gelmesi gereken yerlere de sonuçları yazarak çarpım tablolu yapboz etkinliği yaptık. Böylece çarpım tablosunu eğlenerek uygulamış oldular.

15-04-202415-04-202415-04-202415-04-2024